VARN International (DAY-FlintGroup)

logo-varn

Razvoj podjetja VARN temelji na kvaliteti in varovanju okolja v tesni povezavi z zahtevami tiskarn po celem svetu. Podjetje VARN International je podjetje s tradicijo, saj že več kot 50 let uspešno oskrbuje grafični svet z učinkovitimi in obenem okolju prijaznimi izdelki za potrebe vseh tiskarjev.

Ker je pri VARN-u varovanje okolja na prvem mestu, je ta usmeritev za končne uporabnike skozi zanesljivost proizvodov najbolj izrazita pri manjšemu tveganju, manjši porabi, ohranjanju reprodukcijskega materiala in osnovnih sredstev, ter nenazadnje pri samem prihranku časa.

Torej MANJ TVEGANJA za ČLOVEKA in OKOLJE!

VARN v svojih proizvodih ne uporablja škodljivih snovi s toksičnim delovanjem, kot so npr. spojine s klorom, toluolom ali ksilolom.
Najvidnejša predstavnika te usmeritve sta VWM-111 in HYDRO-SOLV, ki ju odlikuje visoka stopnja raztapljanja in mešanja z vodo, to pa tiskarju zagotavlja univerzalnost uporabe na tiskarskih strojih.

Tudi prizadevanje za zmanjšanje uporabe Izopropilnega Alkohola v tiskovnem procesu je rodilo sadove v obliko izdelkov kot sta ALCOSTOP in ALCOFREE. Omenjena koncentrata sta izdelana po najsodobnejših tehnoloških postopkih in uspešno omogočata popoln izogib uporabi IPA v tiskarni.

MANJŠA PORABA, OHRANJANJE OSNOVNIH SREDSTEV in PRIHRANEK ČASA so že vrsto let prizadevanja VARN-ovih kemikov in danes je dokaz za njihov uspeh množica zadovoljnih in uspešnih uporabnikov po celem svetu.

Želite vedeti več: www.dayintl.com

PRODAJNI PROGRAM

Koncentrati za pripravo vlažilne tekočine

ALCOSTOP in ALCOFREE za tisk na pole

Koncentrata za pripravo vlažilne tekočine brez dodatka IPA (Izopropil Alkohol). Z dodatkom 2-3% koncentrata dosežemo pH vrednost vlažilne tekočine od 4,7 do 5,3. Medtem ko je ALCOFREE primeren kot dodatek za mehko do srednje trdo vodo (od 4° do 12° dH), je ALCOSTOP mnogo primernejši za področja s trdo in zelo trdo vodo (nad 12° dH). Oba koncentrata sta brez formaldehidov in sta biološko razgradljiva.

SUPREME za tisk na pole

Standardni koncentrat za pripravo vlažilne tekočine, primeren za vse vrste vlažilnih sistemov. Omogoča nam tisk z zmanjšanim dodajanjem IPA (5-7%), brez negativnega vpliva na kvaliteto tiskovine.

MEDIA FOUNT za časopisni tisk

Je NOV proizvod NA PODLAGI NOVE REVOLUCIONARNE FORMULACIJE večletnih raziskav in izkušenj pri delu s časopisnimi hišami po celem svetu. Odlike vlažilnega dodatka Media Fount so velika ostrina odtisov pri visokih hitrostih tiska v kombinaciji z dokazano zmanjšano porabo tiskarske barve ter majhnim izmetom pri ponovnih zagonih stroja. Vlažilni dodatek Media Fount vsebuje tudi učinkovito formulo za preprečevanje nastanka korozije in razvoja bakterij v ceveh in rezervoarjih vlažilnega sistema.

Sredstva za umivanje valjev in gumi napone

VWM – 111

Tekočina za izmivanje barvnih valjev in gumi napone s širokim delovanjem in veliko močjo raztapljanja. Sredstvo lahko mešamo z do 30% vode, da lahko pri enkratni uporabi dosežemo raztapljanje vseh tako v vodi kot čistilu topnih snovi (prašni delci, ostanki papirja, tiskarska barva). Sredstvo je brez ogljikovodikov in težko vnetljivo (A II).

EC - WASH

Univerzalna tekočina za izmivanje tiskarske barve na gumi naponi in v barvnem sistemu. Sredstvo je izdelano na osnovi naftnih derivatov, vendar ga lahko mešamo z vodo, poraba pa je zaradi dobrega raztapljanja in močnega čistilnega učinka zelo majhna. EC-WASH lahko destiliramo in uporabljamo v vseh vrstah sistemov za strojno čiščenje. Vsebuje majhno količino aromatov (A II).

WASH V-60 PLUS

Tekočina za izmivanje gumi napone in barvnega sistema. Sredstvo je izdelano na osnovi naftnih derivatov in v celoti odgovarja potrebam današnjega tržišča. Sredstvo odlikuje visoka stopnja plamenišča (A III) in ga lahko mešamo z vodo in tudi destiliramo. WASH V-60 lahko uporabljamo v vseh znanih sistemih za čiščenje gumi napone.

NATURAL WASH (plamenišče nad 100°C)

Je tekočina izdelana posebno za uporabo v sistemih za čiščenje gumi napone pri tiskanju s HeatSet barvami. Sredstvo lahko mešamo z vodo, a vseeno ščiti pred rjavenjem. Sredstvo je testirano v FOGRA inštitutu, zato ga priporočajo tudi vsi svetovni izdelovalci sistemov za čiščenje gumi napone.

HYDRO-SOLV AIII

Sredstvo z največjo močjo raztapljanja tiskarske barve, ki čisti ostanke barve tudi v porah na površini gumi napone in barvnih valjev. Sredstvo čisti hitro in učinkovito, je brez vsebnosti ogljikovodikov in je težko vnetljivo (A II). Sredstvo lahko mešamo z do 40% vode in je primerno tudi za čiščenje UV tiskarskih barv.

Čistilna sredstva za valje in gumi napono

REVITOL

Tekoče čistilo in regenerator za tiskarske valje z enostavno uporabo. Odstrani vse snovi, ki so topne v vodi in topilih, ter vso nastalo glazuro na valjih. REVITOL je po uporabi popolnoma odstranljiv z vsemi vrstami sredstev za izmivanje barvnega sistema (npr. VWM-111).

JELLY REVITOL

Čistilo in regenerator v obliki paste, ki se pri uporabi ne utekočini in ne izhlapeva zaradi toplote in raztenjevanja v barvnem sistemu. Zaradi svoje edinstvene zasnove s trenjem mehanskih delcev odstrani tudi najtrdovratnejše ostanke tiskarskih barv v porah na povšini valjev. Mikro-polychip mehanske delce, ki povečujejo čiščenje zaradi mehanskega trenja, po uporabi enostavno odstranimo z vsemi vrstami sredstev za izmivanje barvnega sistema.

S.R.R.

Čistilo in regenerator za gumi napono, ki z kombiniranim izhlapevanjem dalj časa deluje na njeno površino. Sredstvo odstrani trdovratno glazuro na površini gumi napone, jo regenerira in ji omogoči, da ponovno postane podobna velurju, s tem pa ji tudi občutno podaljša življensko dobo. S.R.R. ne vsebuje ogljikovodikov in je težko vnetljiv. Ni primeren za čiščenje tiskovnih form.

CALCIUM DEGLAZER

Sredstvo za odstranjevanje apnenca in drugih mineralnih snovi, katerih ne moremo odstraniti z uporabo običajnih čistilnih sredstev, iz površine tiskarskih valjev in gumi napone. Uporaba tega sredstva je sicer občasna, vendar zelo priporočljiva za ohranjanje trajne kvalitete vaših valjev, še posebno v krajih z visoko trdoto vode.

Druga čistilna sredstva

Vlažilni sistemi: ECO – WASH

Tekočina za čiščenje tiskarske barve iz tekstilnih (bombaž / sintetika) prevlek vlažilnih valjev na osnovi rastlinskih ekstraktov in z vodo homogenih snovi. Sredstvo je biološko hitro razgradljivo, ne vsebuje ogljikovodikov in je težko vnetljivo. Ker je sredstvo visoko koncentrirano je njegova uporaba zelo ekonomična.

Filmi in plošče (PRIPRAVA) - FILM CLEANER

Izdelek zelo čiste, petrokemične destilacije topil brez vsebnosti ogljikovodikov in kot tak čisti brez ostankov in madežev. Vsebuje tudi antistatične dodatke, ki preprečujejo elektrostatični naboj na površini filma med čiščenjem.

Filmi in plošče (PRIPRAVA) - PLATE PLUS

Je najmočnejše čistilo za vse običajne tiskovne forme ali tiste katerim smo povečali delovno vzdržljivost z dodatno toplotno obdelavo. Sredstvo ne vsebuje abrazivnih snovi in poleg druge umazanije odstrani s površine tiskovne forma tudi zasušeno tiskarsko barvo. Tiskovna forma s pomočjo tega sredstva ohranja svoje tiskovne lastnosti in omogoči vlažilnemu sredstvu boljšo vezavo na netiskovne površine.

Čistila za roke (TISK) - BLUE VELVET, ORANGE SCRUB in HEAVY DUTY CLEANER

Paste za čiščenje rok, ki učinkovito odstranijo vse vrste umazanije in ostankov tiskarske barve. Polychip mehanski delci še dodatno povečujejo temeljitost čiščenja vaših rok.Po uporabi je vaša koža zaradi dodatkov negovalnih sredstev čista, naravna in sveža.BLUE VELVET – nežno kot žamet
ORANGE SCRUB – z vonjem po sveži pomaranči
HEAVY DUTY CLEANER – sredstvo z najmočnejšim učinkom odstranjevanja

Posebnosti

DEFOAMER

Po posebni formuli izdelan dodatek vlažilni raztopini na vodni osnovi, ki že pri najmanjšemu dodajanju (<1%) uspešno preprečuje penjenje v vlažilnih sistemih. Dodatek nima nikakršnega vpliva na delovanje vlažilne raztopine. Dodatek ni vnetljiv in ni strupen.

ROLLER LUBE

Oljna tekočina, ki preprečuje sušenje in drgnjenje valjev v barvnem sistemu na tiskovnem členu, ki ga ne potrebujemo med tiskom. Ker na povšini valjev tvori tanek zaščitni sloj jim tako podaljšuje življensko dobo. Praviloma tekočine ni potrebno očistiti pred nanosom barve v barvni sistem.

PBR

Tekočina v obliki koncentrata za popravilo udrtin na gumi naponi preko hrbtne, platnene strani. Proizvajalec jo priporoča tudi za preventivno ojačitev nove gumi napone pred samo uporabo.

COMPOUND 747

Oljna tekočina za dodajanje v tiskarsko barvo in preprečuje pretisovanje. Nima vpliva na sušenje tiskarske barve in obenem povečuje njen sijaj.

LISTIČI ZA MERJENJE pH - VREDNOSTI

Služijo za ugotavljanje pH-vrednosti vode in pripravljene vlažilne raztopine.

SILIKONSKE EMULZIJE

FSB 6500 zelo močno koncentrirana silikonska emulzija za ekonomično poraboFSB 3500 močno koncentrirana silikonska emulzijaFSB 2500 koncentrirana silikonska emulzijaSUPER GLOSS 5500 močno koncentrirana silikonska emulzija.

SUPER SOAKERS

Filtrirna pena, ki jo položimo v posodo z vlažilno tekočino z namenom, da vpija vse ostanke na osnovi olj in drugo umazanijo. Čas čiščenja vašega vlažilnega sistema se s tem močno zmanjša, produktivnost pa poveča. Pripomoček nima nikakršnega vpliva na delovanje vlažilne tekočine.

STERILISING SOLUTION

Hitro in učinkovito čistilno sredstvo, ki se dodaja v vlažilno tekočino z namenom zmanjševanja bakterijske in glivične umazanije ter zmanjševanja s tem povezanega neprijetnega vonja. Sredstvo je pH nevtralno, nima nikakršnega vpliva na kvaliteto vlaženja in se lahko dodaja neposredno v vlažilno tekočino.

Praški za prašenje

PRAH ZA PRAŠENJE SERIJE C IN R

Izdelan je na osnovi škroba.PRAH SERIJE C omogoča prašilnemu aparatu zelo enakomeren nanos po površini potiskanega papirja, obenem pa odbija vlago in deluje antistatično. Prašek se veže na tiskarsko barvo, a je zaradi dodatne obdelave z zaščitno glazuro za lažje drsenje, v barvi netopen.PRAH SERIJE R se topi v tiskarski barvi (brez sloja za lažje drsenje) in ga uporabljamo za prašenje zahtevnejših ali občutljivih tiskovin, ki jih moramo po tisku še dodatno obdelati (mat ali sijajna plastifikacija, lakiranje…).

Prah se glede na velikost zrn deli v tri skupine:

  • (FIN) za manjše gramature papirja oz. kartona
  • (SREDNJI) srednje gramature papirja oz. kartona
  • (GROB) velike gramature papirja oz. kartona

Natančno doziranje - Ekonomično in prijazno do okolja

VARN DOSER

Dodajanje koncentrata dodatka vlažilni tekočini v optimalnih in konstantnih količinah je osnova za kvaliteten ofsetni tisk.VARN – DOSER je nov in cenovno zanimiv dozirni sistem za mešanje vlažilne tekočine.Doziranje vode in dodatnih sredstev za tiskarske stroje vseh formatov in hitrosti je z uporabo VARN – DOSER-ja zelo natančno in predvsem ekonomično.

Prednosti sistema:

  • eksterna nastavitev doziranja, brez uporabe orodja, brez zastojev med tiskom
  • sistem deluje s tlakom od 0.3 bara do 6 barov, kar omogoča natančno doziranje tudi pri nihanju vodnega pritiska
  • z optimalno oblikovanimi mešalnimi komorami se koncentrati dodatka brezhibno pomešajo z vodo že v samem sistemu
  • vgrajen filter varuje mešalne komore in vlažilno tekočino pred umazanijo
  • sistem deluje brez elektrike, zato je varčen, neobčutljiv na zunanje vplive in zelo prijazen do okolja
  • natančno doziranje onemogoča nenatančno in neekonomično dodajanje delovnih kemikalij