X-Rite

logo-x-rite

Podjetje X-Rite je bilo ustanovljeno leta 1958 s sedežem v Grand Rapids, Michingan. Je vodilno globalno podjetje na področju barvnega upravljanja, ki ponuja širok izbor strojnih in programskih rešitev za merjenje barv.

Tisk in embalaža: z razširitvijo izbora materialov, barv in tehnologij je postalo barvno upravljanje pravi izziv. X-Rite ponuja naprave in programsko opremo, ki omogoči natančno in konsistentno merjenje barv, ne glede na tehniko tiska.

Papirna industrija: izbor naprav za nadzor barve v realnem času. Ponudba naprav, ki delujejo samostojno, ali pa so del sistema za procesno kontrolo na strojih.

Več informacij na: www.xrite.com

PRODAJNI PROGRAM

Naprave za merjenje barv

X-Rite ponuja širok izbor vrhunskih spektrofotometrov, ki natančno vrednotijo ter računajo barvne razlike med vzorci barv. Poleg tega nam omogočajo ustvarjanje barvnih profilov za druge naprave (tiskalniki, zasloni). Izdelujejo namizne in ročne spektrofotometre. Poleg tega so na voljo tudi skenirni sistemi za tiskarske stroje različnih proizvajalcev, s katerimi močno pohitrimo proizvodnjo, saj namesto individualnega merjenja barv v eni potezi izmerimo vse barve.

x-rite-eXact

eXact

spektrofotometri in denzitometri iz družine eXact so instrumenti za vrednotenje barv v tisku in embalažni industriji. Namenjeni so merjenju barv na papirju, kartonu, filmu, foliji in drugih substratih. So enostavni za uporabo, saj jih odlikuje velik zaslon, ki je občutljiv na dotik.

Preberite več

x-rite-intelitrax

IntelliTrax2

sistem, ki skenira barvna polja v nekaj sekundah. Idealno orodje za barvno upravljanje v tiskarnah, kjer je pomembna hitrost proizvodnje.

Preberite več

eXact auto-Scan

eXact Auto-Scan

popolnoma nov sistem za avtomatsko skeniranje barvnih polj. Merilna glava sistema autoscan je spektrodenzitometer eXact. Omogoča merjenje klinov kjerkoli na tiskarski poli, vakuum pa pomaga pri držanju pole na mestu. Prednost sistema je tudi ta, da lahko instrument iz sistema odstranimo, ter ga uporabljamo tudi za individualne meritve.

Preberite več

Druge industrije

X-Rite je vsestransko podjetje, ki služi vsem industrijam, kjer je pomemben nadzor nad barvami izdelkov.

X-Rite pa ne ponuja naprav zgolj za grafično in papirno industrijo, pač pa tudi za druge industrije. Tako lahko natančno merimo tudi barve drugih materialov, kot so plastika, kovina, tekstil, film in drugo. X-rite rešitve za barvno upravljanje so tako postale nenadomestljivi del avtomobilske, tekstilne, pohištvene in druge industrije.

Več informacij na: www.xrite.com/industry-solutions

x-rite-ci6x

Ci6x

prenosni spektrofotometeri, ki omogočajo merjenje barv na reflektivnih (npr. kovina, plastika) in neravnih (npr. tekstil) površinah. Naprava lahko hrani do 4000 referenc, s pomočjo katerih hitro in enostavno merimo barvne razlike.

Preberite več

x-rite-ci7

Ci7x00

namizni spektrofotometer, namenjen mnogo različnim industrijskim panogam, ki je namenjem barvnemu vrednotenju različnih materialov. S pomočjo kalibriranih UV filtrov meri napredne optične osvetljevalce uporabljene v papirni, tekstilni, plastični in drugi industriji.

Preberite več

MetaVue-VS3200

MetaVue™ VS3200

brez-kontaktni spektrofotometer, z vgrajeno kamero. Omogoča nam merjenje barv tekočin, prahu in drugega. Spremenljiva merilna odprtina omogoča popolnoma prilagodljivo izbiro mesta merjenja.

ERX50

ERX50

In-line instrument, nameščen na papirni stroj. Merjenje barve poteka v živo. Možna je vzpostavitev closed-loop povezave z dozirniki barve. Prihranek pri barvi in izmetu je takojšen.

Preberite več

Programska oprema

X-Rite ponuja širok izbor programske opreme, s katero lahko formuliramo in nadziramo kakovost barve, v vseh korakih delokroga.

Več na: https://www.xrite.com/categories/formulation-and-quality-assurance-software

x-rite-inkformulation

InkFormulation

programsko orodje, namenjeno mešalnicam, ki omogoča hitro, natančno in konsistentno formulacijo barv za ofsetni, flekso, globoki in propustni tisk.

Preberite več

x-rite-color-suite-cert

ColorCert Suite

procesi v sodobni grafični industriji vključujejo veliko število različnih naprav in procesov, zato postaja zagotavljanje kvalitetnega barvnega upravljanja vse večji izziv. ColorCert Suite poenostavi barvno komunikacijo med napravami, ki vključene v delokrog. Omogoča nam, da kreiramo delovne naloge, določimo svoja merila in tolerance, ter spremljanje rezultatov merjenja na zelo enostaven in hiter način.

Preberite več

x-rite-color--imatch

Color iMatch

programsko orodje, namenjeno formulaciji barv za barvno, plastično in tekstilno industrijo. Omogoča hitro in natančno barvno analizo in formulacijo za raznolike načine apliciranja.

Preberite več