Baumer hhs

logo-baumer

Podjetje Baumer hhs je bilo ustanovljeno leta 1986, s sedežem v Krefeldu, Nemčija.  Je vodilni proizvajalec industrijskih sistemov za nanašanje lepil v kombinaciji z optičnimi sistemi za zagotavljanje kakovosti. Baumer HHS svojim kupcem ponuja različne sisteme nanašalnih glav, črpalk in tlačnih posod na področju vročega in hladnega lepljenja. Proizvajajo tudi avtomatizirane sisteme, ki s pomočjo senzorjev in kamere opravljajo nadzor in tako zagotavljajo brezhibnost končnega izdelka.

Glavna področja Baumer HHS lepilnih sistemov:

  • kartonska embalaža
  • kartonska embalaža iz valovitega kartona
  • end-of-line pakiranje embalaže (prehrambena industrija, farmacija idr.)
  • print finishing - zgibanje in lepljenje farmacevtskih in drugih navodil
  • lesna industrija

PODROČJA UPORABE

KARTONAŽA (FOLDING CARTON)

VALOVITI KARTON (CORRUGATED BOARD)

ZGIBANJE IN LEPLJENJE NAVODIL, KUVERT IDR. (PRINT FINISHING)

PRODAJNI PROGRAM

Hladno lepljenje

 

Lepilne glave

Baumer HHS nudi nabor različnih lepilnih glav za hladno lepljenje. Kupci lahko izbirajo med elektromagnetnimi ali elektropnevmatskimi glavami, ki lepilo lahko nanašajo na različne načine (linije, točke, premazovanje, sprejanje).

Senzorji nanosa hladnega lepila

Na voljo so senzorji, ki omogočajo kontrolo nanosa lepila z lepilnimi glavami, kot tudi kontrolo nanosa lepila z diskom. Na ta način zagotovimo, da so izdeljki 100% zlepljeni, saj so vsi morebitni nezlepljeni kosi izvrženi ali drugače označeni, da jih lahko hitro in enostavno odstranimo.

ULT300

Senzor je nameščen tik ob lepilni glavi, njegova naloga pa je da zaznava, ali se je lepilo iz lepilne glave naneslo na material. Senzor deluje po principu, da zaznava razliko v vlagi na materialu.

LNT300

Senzor, ki deluje s tehnologijo mikrovalovanja, detektira količino nanosa lepila, nanešenega z diskom. Obstaja tudi različica za detekcijo na metaliziranem kartonu.

End-of-line lepljenje embalaže

Baumer HHS ponuja zanesljive rešitve za end-of-line lepljenje embalaže. Na voljo so tehnologije za etiketiranje, paletno in transportno stabilizacijo, sistemi za zapiranje škatel in ovijanje

baumer-hhs1
baumer-hhs2

Farmacija

Baumer hhs je že dolgo vrsto let sinonim za kakovost lepljenja v farmacevtski industriji. Z letom 2019 mora imeta vsa embalaža za zdravila, predpisana na recept, t.i. » temper evidence «. Gre za zaščito pred ne-autoriziranim odpiranjem embalaže. Uporaba tovrstne zaščite namreč pusti vidne poškodbe embalaže, kar dokazuje, da je bila ta že pred tem odprta. Tovrstno zaščito definira standard DIN EN 16679, pri samem razvoju pa je bil Baumer HHS aktiven od samega začetka.

Eden od načinov zagotavljanja temper evidence-a glede na omenjeni standard, je lepljenje zavihkov znotraj škatlic. Lahko je uporabljeno vroče lepljenje, hladno lepljenje, ali pa kombinacija obojega (kot je prikazano na spodnji sliki).

baumer-hhs3
baumer-3
baumer-2
baumer-1